Iepurele, un cadou frumos, care vine la pachet cu responsabilităţi

Sunt pufoşi, mici şi drăguţi, iar unii îi consideră cadoul perfect de Paşte. Iepurii vii sunt trecuţi deseori pe lista cu daruri în această perioadă. Însă un astfel de cadou vine la pachet şi cu responsabilităţi. Mai ales atunci când animalul este ţinut în apartament. Are nevoie de îngrijire specială, multă atenţie din partea oamenilor, dar şi de accesoriile potrivite.

Pe lângă tablete, telefoane inteligente şi cele mai noi modele de jucării, copiii sunt încântaţi şi de cadourile vii. Cei mici sunt atraşi de animalele pufoase, iar părinţii le ascultă cerinţele.

Chiar dacă un iepuraş pare uşor de întreţinut, specialiştii spun că nu este deloc simplu. În plus, costurile pot fi semnificative, dacă va fi crescut într-un apartament.

Recomandăm şi pachete complete pentru ei. Cuşti, mâncare, fân şi accesorii, jucării. Preţul este de 300-350 de lei pachetul, plus valoarea iepurelui de 80 de lei – Octavian Stoica, comerciant

Veterinarii avertizează: e nevoie de timp pentru ca iepuraşii se obişnuiască în noua lor casă. Nu trebuie trataţi la fel ca pisicile ori câinii.

E foarte important pentru părinţii cu copiii ca în momentul în care vine iepuraşul în casă să nu sară direct pe el, să îl ia în braţe, să îl gâdile. Iepuraşul e un animal foarte sperios, care iubeşte oamenii şi este şi prietenos. Până atunci trebuie să îi dai puţin timp, puţin spaţiu. Trebuie să treacă câteva zile până să îl iei în braţe – Andrei Tutuneanu, medic veterinar

Luna este un iepure pitic, care a intrat prima dată în casa Petrei anul trecut, de Paşte.

Mare atenţie când lăsaţi iepuraşii liberi prin casă pentru că adoră să roadă mobila şi cablurile. De asemenea, nu trebuie să uitaţi că aceste animale trăiesc mai mult de 10 ani. Aşadar cel care primeşte cadoul se angajează la o responsabilitate pe termen lung.

Sursa: https://observator.tv/social/iepuri-cadou-responsabilitati-291169.html