Ai nevoie de informații sau de ajutor pentru animalul tău de companie?

Stabilește o programare!

Spitalul nostru veterinar este dotat cu:

Otoscop portabil – este o solutie compacta si sigura pentru observarea timpanului si a urechii exterioare. Partea frontala este detasabila pentru asigurarea conditiilor de igiena.

Oftalmoscop portabil – cu iluminare precisă și uniformă.
De asemenea acestea pot fi gasite si in varianta fixa cu aceleasi specificatii.

Tensiometrul electronic Contec 08A- Vet – foloseste metoda oscilometrica pentru detectarea tensiunii arteriale si este dotat cu mansete mici si mari pentru animalele de companie.

Lampa dermatologica Wood utilizeaza radiatie UVA si este folosita in scopul de a oferi un diagnostic exact atunci cand testeaza anumite pigmentari si tulburari infectioase ale pielii.

Stetoscoape Littmann – folosite pentru ascultatie pulmonara si cardiaca oferind o sensibilitate acustica mare .

Custi pliabile pentru Oxigenoterapie Buster si custile de Oxigen WEIPU Tip 1601 IP44 –necesare pentru a eliminia hipoxia (oxigenarea insuficienta a tesuturilor) cauzata de inscuficienta respiratorie.

Nebulizator Omron – folosit in terapia cu aerosoli artificiali, util in tratarea infectiilor cailor respiratorii superioare. Aparatul este folosit pentru transformarea medicatiei lichide in vapori care ajung direct la locul inflamatiei, respectiv in caile respiratorii, prin inhalarea acestora cu ajutorul unei masti sau incintei custii pliabile pentru Oxigenoterapie.

Refractometrul RHCN 200 ATC – instrument optic care permite masurarea indicelui de refractie al unei solutii, acesta folosindu-se pentru determinarea proprietatilor calitative ale lichidelor normale sau patologice existente in organismul animal.

Centrifuga Capp Rondo CR 68X – instrument indispensabil in laborator. Aceasta functioneaza pe principiul sedimentarii accelerate, fiind util in analiza sangelui si a urinii.

Microscoapele Olympus si Optika, dotate fiecare cu cate 4 obiective( 4X, 10X, 40X si 100X) – permit analiza cantitativa si calitativa a componentelor sanguine si tisualare.

Aparatul de hematologie Idexx VetAutoread – furnizeaza informatii importante despre sistemul hematologic si alte sisteme de organe. Hemoleucograma consta in masurarea automata a urmatorilor parametrii : numar eritrocitar, hemoglobina, hematocrit, indici eritrocitari, numar trombocitar, numar si formula leucocitara.

Idexx VetTest 8008 – foloseste tehnologia uscata efectuand un profil biochimic sanguin complet, modalitate prin care se evalueaza functiile organelor interne, masoara electrolitii din organism si identifica nivelul de enzime circulante.

Idexx Vet Lab Station este cum spune si numele, o statie conectata la aparatul de hematologie si la cel de biochimie, cu o baza de date in care sunt inmagazinate datele pacientilor si rezultatele lor.

Aparat mobil Woodley Insight pentru determinarea Hematocritului si Hemoglobinei.

Glucometru Bayer – pentru determinarea rapida a nivelului glucozei din sange.

Ecograful Alpinion – prevazut cu 2 sonde, microconvexa si liniara, folosit pentru a vizualiza diferite structuri (muschi, tendoane, organe interne). Permite determinarea dimensiunilor, evaluarea structurii nterne a organelor si evidentierea unor leziuni, pe baza imaginilor obtinute in timp real.

Sala de chirurgie este dotata cu Lampi Chirurgicale Scialitice, Laringoscoape portabile, trei Butelii de Oxygen, electrocautere Monopolar Kentamed 1 ME si Bipolar Microscalpal 50, Concentrator de Oxygen Mobil Sequal Eclipse, doua Aparate pentru Anestezie Inhalatorie Dragger Sulla 909V si Matrix VME 2, Concentrator de Oxigen V5WNS, Monitor pentru Functii Vitale Welch Ally Propaq Encore si Capnograf Meditech, Bormasina Makita pentru chirurgia ortopedica, Aparat pentru Detartraj Woodpecker UDS B, Aspiratoare Chirurgicale pentru Plaga Aspiret, Pulsoximetru PM Mindray 60 Vet.
Pentru o asepsie completa pre si postoperator se folosesc autoclave TsTau Steril 2000 automatic, aparatul pentru decontaminarea aerului cu particule de Ozon AE- 141 si lampile cu radiatii ultraviolete pentru efectul lor bactericid.

Pompe de Infuzie Braun, Injectomate Ascor Pilot fms si Argus si Pompe pentru Incalzirea Perfuziei – folosite pentru controlul calitatii si vitezei solutiilor infuzate pe o perioada lunga de timp si la un volum mare.