Cum eficientizezi procesul de analize și investigații pentru a reduce stresul animalului?

Dacă animalul tău este fan mersului la veterinar, consideră că ai noroc! Dacă, însă, ai un patruped speriat numai de gândul că îl duci la doctor, vizitele la prea multe cabinete pentru analize și investigații s-ar putea să nu se desfășoare așa cum ai plănuit. Cu atât mai mult cu cât nu este mereu vorba despre controale de rutină și sunt situații în care pufosul tău se simte rău.

Vrem să știi că te înțelegem și știm că este frustrant să fii nevoit să te plimbi cu animalul (bolnav) de colo-colo. Consumi timp și emoții și ai da orice să poți să te întorci liniștit acasă știind că animăluțul tău este bine.

Vestea bună este că nu trebuie să fie mereu atât de greu. A avea un animal de companie înseamnă a investi sentimente într-un adevărat membru de familie, iar noi înțelegem asta cel mai bine. De aceea, vrem să-ți venim în ajutor cu o serie de sfaturi care să te ajute să fii mai eficient când vine vorba despre sănătatea patrupedului tău.

Controale regulate

Indiferent ce vârstă are animalul tău când intră în familie, asigură-te că îi faci controale regulate, la un interval de timp recomandat de medicul veterinar. Astfel, vei acționa preventiv și nu vei ajunge niciodată în situația în care animalul să necesite o serie interminabilă de analize.

Nutriție corespunzătoare

Ca și în cazul oamenilor, sănătatea animalelor depinde în cea mai mare parte de modul în care se hrănesc. Fii responsabil și vorbește cu medicul veterinar despre hrana pe care este ideal să o primească patrupedul tău pentru a-și menține nivelul de nutrienți, vitamine și minerale potrivit vârstei și rasei sale.

Elimină stresul

Ai auzit bine, și animalele pot fi stresate. Ba chiar ele se manifestă uneori mai rău decât oamenii, întrucât nu ne pot spune când se simt triști, anxioși ori speriați. Un animal fericit va fi un animal sănătos, așa că încearcă să îi oferi un mediu cât mai plăcut și mai relaxat. Noi, la PET STUFF, implementăm standardul Low Stress Handling, care cuprinde tehnici de manipulare cu stres redus pentru eliminarea fricii animalelor de companie. Poți citi mai multe despre asta aici

Toate analizele sub același acoperiș

Știm că este important pentru tine să alegi clinica veterinară în funcție de proximitate. Cu toate acestea, dacă ai nevoie să faci mai multe investigații patrupedului tău, îți recomandăm să apelezi la instituții care au toate sau cel puțin majoritatea specializărilor sub același acoperiș.

La Spitalul Veterinar PET STUFF, am adunat o mână de specialiști din toate domeniile pentru a putea oferi o experiență cât mai puțin stresantă animalului de companie. Ne-am dorit să putem oferi o serie de investigații prin care animalul să treacă doar cu ocazia unei singure vizite, astfel că am investit în echipa noastră și în echipamente necesare tuturor specializărilor și am eficientizat 100% procesul de diagnosticare și tratament.

Îți recomandăm, dacă ai ocazia, să apelezi la o echipă care să te ajute să ții animăluțul sub stres cât mai puțin timp, indiferent că alegi să îi faci controalele și intervențiile necesare sau chiar să îl înscrii la un doctor de medicină veterinară de familie din cadrul unui spital veterinar.

Oricum ar fi, asigură-te că faci totul din grijă și iubire non-stop.