Puppy party in parcul Crangasi

Viata alaturi de un catel – fie el de curte sau de apartament- nu este intotdeauna usoara. Catelul are nevoie de ingrijire si educatie iar asta nu este la fel de simplu ca in filme. Nestiind toate acestea, mai ales daca nu au mai avut un astfel de companion inainte, multi cauta sa dea altcuiva catelul mult dorit iar unii, din pacate, chiar il abandoneaza.
Pentru a veni in ajutorul celor care si-au luat de curand un caine, Clubul Cainilor Utilitari si clinica Pet Stuff au organizat un Puppy Party in Parcul Crângasi unde toti proaspetii posesori de caini pot gasi raspunsuri la intrebarile legate de acesti noi membrii ai familiei.
A socializa un caine inseamna sa il obisnuim cu prezenta altor caini pe care ii poate intalni pe strada, in parc, atunci cand este scos la plimbare dar si a-l obisnui cu diferiti stimuli din mediu inconjurator cum ar fi prezenta masinilor, a aparatelor electrocasnice, oameni de diferite varste, zgomote de tot felul.
Un caine nesocializat va intra in panica la o simpla plimbare sau ar putea deveni agresiv atunci cand intalneste alti caini sau oameni. Ori, nici un proprietar de caine nu isi doreste un asemenea companion, indiferent de rasa acestuia.
Un caine nesocializat va transforma vizitele la veterinar in adevarate momente de groaza atat pentru personalul cabinetului cat si pentru stapani. Nu va suporta atingerile medicului, va fi foarte greu de examinat si mai ales administrarea unui vaccin va deveni o adevarata aventura, ne-a spus Cristian Cristea, medic veterinar.
Sorina si Mihai, stapanii unui caine ciobanesc german de 5 luni, spun ca asteptau un astfel de eveniment deoarece viata cu un catel este plina de surprize dar pana acum nu prea si-au socializat cainele deoarece acesta a trebuit sa fie vaccinat si imunizat mai intai. Pentru faptul ca in aceasta perioada, fara toate vaccinurile facute, cainele era mai sensibil in fata bolilor, au preferat sa il tina mai mult in casa. Acum doresc ca el sa aiba o socializare cat mai buna.
Clara si Ciprian sunt doi frati care au primit de la parinti in dar o catelusa mops adorabila. Si catelul si copiii sunt la varsta invatarii. Cei mici invata cum sa se poarte cu un caine si cum sa isi asume o noua responsabilitate iar catelul invata regulile casei. Iar acestea nu sunt tocmai simple. Catelusul le-a mai ros cate o jucarie, a mai facut mizerie intr-un loc nepermis dar, asa cum spunea mama celor doi pusti, deocamdata cu totii invata si sfaturile unor dresori sau ale unor medici veterinari sunt oricand binevenite iar astfel de evenimente, dupa parerea dumneaei, cum a fost cel de astazi din parcul Crangasi, ar trebui organizate mai des.

Sursa: http://www.bucurestifm.ro/2016/10/16/puppy-party-in-parcul-crangasi/