Proprietarii de animale nesterilizate ar putea fi amendați și cu 10.000 de lei, în Capitală

Dacă aveți un animal fără pedigree și nu este sterilizat, puteți fi amendați cu 5 până la 10.000 de lei.

 

Este avertismentul autorităților din Capitală, care au venit însă cu o soluție: sterilizarea gratuită a 10.000 de câini și pisici care nu sunt de rasă.

Șase câini şi pisici au ajuns sâmbătă la un cabinet din sectorul 6. Stăpânii lor au vrut ca ei să beneficieze de acest program de sterilizare acoperit de stat. În mod normal, o astfel de intervenţie costa între 150 şi 500 de lei.

“Ne aflăm în internatul de pisici, unde am cazat şi cele trei pisicuţe care au fost sterilizate astăzi în programul ASPA. Este vorba despre trei femele aduse de acelaşi proprietar”, explică veterinarul.

Alte câteva sute de sterilizări sunt făcute săptămânal în toate cele 28 de cabinete veterinare din Capitală înscrise în campanie.

Cristian Cristea, medic veterinar: “Dacă nu sunt sterilizate la timp, atunci când vorbim despre femele, în cele mai multe cazuri apar infecţii ale uterului sau tumorile mamare.

Fiecare persoană poate beneficia gratuit de sterilizarea a cel mult trei animale de companie, indiferent că vorbim de câini sau de pisici. Atenţie însă, plafonul campaniei este atins atunci când s-au efectuat deja 5000 de sterilizări pentru câini şi 5000 de sterilizări pentru pisici.

Există însă şi condiţii. Animalul trebuie să vă aparţină şi să fie înregistrat.

Cătălina Trănescu, purtător de cuvânt ASPA București: “Câinele trebuie să fie microcipat pentru a putea fi sterilizat gratuit. În cazul pisicilor, nu exista obligativitatea microcipării.”

Tudor Tim Ionescu, consilier general București: ”În cazul câinilor, sterilizarea este obligatorie. Amenda este considerabilă în sensul că ea merge de la 5.000 până la 10.000 de lei.”

Până acum, au beneficiat de campanie peste 1000 de animale fără pedigree.

Sursa: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/proprietarii-de-animale-nesterilizate-ar-putea-fi-amendati-si-cu-10-000-de-lei-in-capitala.html