Romica Daniel Chintoi

Este  voluntar, împreună cu cânii săi Billy și Zura-Mura, în echipă de Sar (Search and Rescue) a Clubului Câinilor Utilitari și dresor profesionist.  

Experiență în lucrul cu câinii a acumulat-o în ultimii cinci ani în cadrul echipei de Sar și ca voluntar în programul Școala lui Codruț. Este în continuare parte din aceste două proiecte inițiate de Clubul Câinilor Utilitari ca și handler respectiv instructor și dresor profesionist în timpul liber 🙂

Pe plan profesional este interesat de promovarea dresajului pozitv, bazat pe dovezi științifice despre cum învață câinii și despre ce îi motivează să ne facă pe plac.  Calitatea, spre deosebire de cantitatea timpului petrecut împreună, va face diferența în relația cu câinele.

  „Am toate speranțele că în următorii ani vom putea vedea o schimbare de atitudine în abordarea educației câinilor. Dresajul va fi mai mult bazat pe tehnici care iau în considerare experiență individuală a câinelui și nu vor avea că scop principal obținerea de comportamente executate robotic.  

Pot spune din experiență că prin joacă și activități plăcute învățarea va fi realizată la cele mai înalte standarde.”