Cristian Cristea

Cofondator și titularul clinicii Pet Stuff, absolvent al Facultății de Medicină Veterinară București promoția 2009 și al Masteratului în Clinică și Farmacie în cadrul aceleeași Facultăți, promoția 2012.

Este recunoscător pentru prietenia cu boxerul său Zack din adolescență, care l-a călăuzit spre meseria de medic veterinar.

De la început l-a preocupat medicina de urgență, în care s-a și specializat. Este zona în care își poate concentra cel mai eficient pasiunea cu care lucrează: rezolvând situații complexe, de multe ori la limită. Altfel spus, este genul de medic pe care îl satisface să-ți redea încrederea atunci când abia mai speri să existe o soluție.  

Își evaluează mereu munca în termeni de „cum se poate mai bine” –  și nu doar pentru felul în care practică el, ci și pentru ceilalți colegi de breaslă. Drept pentru care a cofondat în 2014 Societatea Română de Urgențe și Terapie Intensivă Veterinară – o asociație de care beneficiază medici veterinari din toată lumea, care se adună an de an, alături de lectori internaționali, pentru a învăța și a aprofunda practici noi din medicina veterinară.

Pe Cristi îl preocupă în egală măsură să lucreze în echilibru cu etica și confortul animalelor. De aceea a început să colaboreze la cabinet cu instructori canini (etologi sau specialiști în comportamentul și modul de viață al animalelor). E un domeniu pe care își dorește să-l facă tot mai cunoscut crescătorilor de animale care vin la Pet Stuff, și care pot învăța cum o vizită la medic poate deveni lipsită de traume și frici.

Consideră că  trebuie să lucreze orice caz la modul cel mai serios, dar prietenos. Așa că n-o să ai timp să-i pui prea multe întrebări, pentru că o să-ți explice cu răbdare tot ce ai nevoie să știi pentru ca micul tău pacient să dea iar din coadă cu bucurie.

 

Activități

Cofondator al Asociației Medicilor Veterinari Clinicieni din București

Cofondator al Societății Române de Urgențe și Terapie Intensivă Veterinară RoVECCS – din lume, lectori internaționali, 2014

Membru al Asociației Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie AMVAC

Membru al Societății Române de Dermatologie Veterinară SRDV

În 2016 a prezentat de două ori, alături de colegii săi, Dr. Ruxandra Tenia și Dr. Alexandru Buzdea, „Tehnici de prim ajutor și resuscitare la câine”, în cadrul Festivalului Ham Fest și în Cadrul Evenimentului Caritabil „Donezi o zi salvezi o viață”

A participat ca voluntar în numeroase campanii de sterilizare organizate de către Vier Pfoten România și Dog Rescue Romania.

A organizat în 2016, alături de un ONG din Elveția, o campanie de sterilizare gratuită pentru animale comunitare – în 5 zile a sterilizat alături de echipa sa 88 de câini, dintre care 32 au fost adoptați în Elveția.