Sterilizarea animalelor de companie

 

E nevoie de mai multe motive pentru a-ți steriliza animalul? Pe langă prevenția gestațiilor nedorite, sterilizarea previne mai multe boli și comportamente nedorite.

Sterilizarea femelelor-  previne apariția cancerului ovarian sau uterin, chistilor ovarieni, tumorilor mamare, și  al infecțiilor uterine.

Sterilizarea masculilor- Eliminarea ambelor testicule  sună mai rău decât este … și nu .. nu le va simți lipsă. Masculii sterilizați prezintă un risc foarte redus de apariție problemelor de prostată sau a cancerului prostatic. De asemenea dacă acest lucru se face cât sunt încă tineri poate reduce agresivitatea acestora sau riscul de a fugi după femele în călduri. Așa că sterilizați-l înainte ca „dragostea” să îl facă să alerge în calea unei mașini.

Mituri

Adesea oamenii sunt îngrijorați că animăluțul lor va deveni obez după sterilizare. Totuși, îmbătrânirea și sedentarismul influențează acest lucru și știm asta chiar de la noi .. oamenii. Obezitatea este una din cele mai răspândite boli. Este adevărat că nivelul mai scăzut de hormoni poate scădea nivelul de actvitate al animăluțului. Rezolvarea …. este simplă mai puțină mâncare și mai mult exercitu. Este de asemena un mit  faptul că femelele trebuie să treacă printr-un ciclu de călduri înainte de a fi sterilizate. Nu există nici o dovadă medicală care să susțină acest lucru, de fapt cu cât trec mai multe cicluri de călduri cu atât riscul de a dezvolta cancer mamar este mai mare.

Stabilește o programare