Ruxandra Tenia

Membru fondator și director medical al Clinicii Pet Stuff.
Absolvent al Facultății de Medicină Veterinară București promotia 2009, și al Masteratului în Clinică și Farmacie în cadrul aceleiași facultăți promoția 2012
Membră a Societății Române de Medicină de Urgență și Terapie Intensivă Veterinară
Membră a Asociației Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie
Membră a Asociației Medicilor Veterinari Clinicieni din București
Interesata de anestezie inhalatorie, analgezie și terapie intensivă
– medicină de urgență
– medicină generală

 

A crescut știind ce va fi când va fi mare

Dr. Ruxandra Tenia și-a format baza profesională prin prisma felului în care s-a format ca om. Încă de mică, a învățat că afecțiunea pentru animale poate merge mai departe decât o prezentau desenele animate, inspirată de meseria tatălui ei, medic veterinar. Privindu-l, a asimilat dragostei față de micii prieteni, ideea de știință și de pragmatism – a înțeles că simpla admirație poate însemna mai mult și poate fi direcționată către tot ceea ce e viu, cu un scop salvator.

A început să studieze din 2003 și nu s-a oprit nici acum

Cu alte cuvinte, este printre acei oameni care au crescut știind exact ce vor studia. Multă lume își imaginează altceva, însă studiile pentru a deveni medic veterinar sunt la fel de intensive ca cele pentru a deveni orice fel de medic. Așa că Ruxandra și-a dedicat și ea nu mai puțin de 8 ani din viață pe bănci universitare (6 ani pentru Facultatea de Medicină Veterinară București și încă doi ani pentru un masterat în Clinică și Farmacie).

După cei opt ani de studiu, nu și-a luat diplomele și doar s-a pus pe treabă, ci a continuat să se profesionalizeze și să învețe lucruri noi, participând la congrese și workshop-uri de anestezie, terapie intensiva, medicină de urgență și multe altele. A căpătat experiență în anestezia și managementul pacienților geriatrice, demonstrând că vârsta nu este o „boală” sau un impediment pentru anestezie.

În prezent, pe lângă terapia și medicina de urgență, se specializează în anestezia inhalatorie – procedură de ultimă generație, care are avantajele de a se preta atât pentru geriatrie (animale cu vârste înaintate), cât și pentru pediatrie (puiuți), fără a le suprasocilita alte organe.

Așadar, Ruxandra foloseste această ultimă tehnologie în medicina veterinară, care anesteziază patrupezii folosind anestezia inhalatorie multimodala, la fel ca la oameni, iar animalele se trezesc liniștite si fara durere dintr-o operație.

În ultimii 3 ani, din peste 350 de anestezii efectuate, 40% au fost pacienți geriatrici ( >11 ani), cea mai în vârstă fiind o cățelușă metis de 18 ani.

Toți pacienții geriatrici și-au revenit fără probleme din anestezie, motiv pentru care foarte mulți colegi apelează la serviciile clinicii noastre atunci cand vine vorba de anestezia pacientilor geriatrici.

Viziune și spirit antreprenorial

Un medic trebuie să știe întotdeauna cu precizie ce face unui pacient, dar Ruxandra a știut și cum să își creeze și cel mai bun context pentru asta. Încă din al cincilea an de facultate este co-fondator al cabinetului Pet Stuff, pe care îl conduce ca șef de clinică.

Își imparte ziua între consultații de medicină internă, pregătirea pentru specializările medicină de urgență și anestezie inhalatorie, dar își găsește răbdare și pentru management și tot ce ține de pregătirea asistenților din cabinet.

Timp liber? Tot medic veterinar, undercover

În timpul liber, când se întâmplă să nu aibă de oferit consultații și sfaturi de îngrijire pentru patrupezii prietenilor sau chiar ai verișorilor prietenilor, și-a propus să călătorească în toată lumea. Ceea ce e de bine, nu se știe ce cățel rănit va găsi într-un port, sau ce pui de pasăre rătăcit de cuib într-o pădure exotică. ☺